Skip to main content

श्री सिद्धि विनायक अष्टोत्तर शतनाम-नामावली इंग्लिश और हिन्दी


श्री सिद्धि विनायक अष्टोत्तर शतनाम-नामावली / Shri Siddhivinayak Ashtottara Shatanamavali इन इन इंग्लिश एण्ड हिन्दी।

यह महाशक्तिशाली और अद्भुत मंत्र श्री गणेशा / गणपती के 108 नामों / 108 Names of Lord Ganesha पर आधारित है।

श्री गणेश के इन 108 नामों का जाप करने से कल्याण ही कल्याण होता है। सुख-समाधान और शांति मिलती, कर्मों का नाश होकर पापों से मुक्ति मिलती है, शत्रु, रोग और बाधाओं से होने वाली परेशानी बंद हो जाती है और धन-दौलत की प्राप्ति होकर जीवन सफल बन जाता है।

|| श्री सिद्धिविनायक नमो नमः ||

श्री सिद्धि विनायक अष्टोत्तर शतनाम-नामावली इंग्लिश और हिन्दी

1] Om Vinayakaaya Namah || - ॐ विनायकाय नमः ||
2] Om Vighnarajaaya Namah || ॐ विघ्नराजाय नमः ||
3] Om Gowriputhraaya Namah || ॐ गौरीपुत्राय नमः ||
4] Om Ganeshwaraaya Namah || ॐ गणेश्वराय नमः ||
5] Om Skandagrajaaya Namah || ॐ स्कंदाग्रजाय नमः ||
6] Om Avyayaaya Namah || ॐ अव्ययाय नमः ||
7] Om Puthaaya Namah || ॐ पूताय नमः ||
8] Om Dakshaaya Namah || ॐ दक्षाय नमः ||
9] Om Adhyakshaaya Namah || ॐ अध्यक्षाय नमः ||
10] Om Dwijapriyaaya Namah || ॐ द्विजप्रियाय नमः ||

11] Om Agnigarbhachide Namah || ॐ अग्निगर्भच्छिदे नमः ||
12] Om Indhrashripradaaya Namah || ॐ इन्द्रश्रीप्रदाय नमः ||
13] Om Vaanipradaaya Namah || ॐ वाणीप्रदाय नमः ||
14] Om Pramodaya Namah || ॐ प्रमोदाय नमः ||
15] Om Sarvasiddhipradaaya Namah || ॐ सर्वसिद्धिप्रदाय नमः ||
16] Om Sarvajyanayaaya Namah || ॐ सर्वज्ञानाय नमः ||
17] Om Sarvapriyaaya Namah || ॐ सर्वप्रियाय नमः ||
18] Om Sarvaatmakaaya Namah || ॐ सर्वात्मकाय नमः ||
19] Om Srishtikarthre Namah || ॐ सृष्टिकर्त्रे नमः ||
20] Om Dhevaaya Namah || ॐ देवाय नमः ||

21] Om Anekarchitaaya Namah || ॐ अनेकार्चिताय नमः ||
22] Om Shivaaya Namah || ॐ शिवाय नमः ||
23] Om Shuddhaaya Namah || ॐ शुद्धाय नमः ||
24] Om Buddhipriyaaya Namah || ॐ बुद्धिप्रियाय नमः ||
25] Om Shantaya Namah || ॐ शांताय नमः ||
26] Om Brahmacharine Namah || ॐ ब्रह्मचारिणे नमः ||
27] Om Gajananaaya Namah || ॐ गजाननाय नमः ||
28] Om Dvaimadhuraaya Namah || ॐ द्वैमात्रेयाय नमः ||
29] Om Munistuthaaya Namah || ॐ मुनिस्तुताय नमः ||
30] Om Bhaktavighnavinashanaaya Namah || ॐ भक्तविघ्नविनाशनाय नमः ||

31] Om Ekadhandaya Namah || ॐ एकदन्ताय नमः ||
32] Om Chaturbhahave Namah || ॐ चतुर्बाहवे नमः ||
33] Om Chaturaaya Namah || ॐ चतुराय नमः ||
34] Om Shakthi-Samyutaaya Namah || ॐ शक्ति-सम्युताय नमः ||
35] Om Lambhodaraaya Namah || ॐ लम्बोदराय नमः ||
36] Om Shoorpakarnaaya Namah || ॐ शूर्पकर्णाय नमः ||
37] Om Haraaye Namah || ॐ हराय नमः ||
38] Om Brahmaviduttamaaya Namah || ॐ ब्रह्मविदुत्तमाय नमः ||
39] Om Kalaaya Namah || ॐ कालाय नमः ||
40] Om Grahapataaye Namah || ॐ ग्रहपतये नमः ||

41] Om Kaamine Namah || ॐ कामिने नमः ||
42] Om Soma-Suryagnilochanaaya Namah || ॐ सोम सूर्याग्नि लोचनाय नमः ||
43] Om Pashankusha-Dharaaya Namah || ॐ पाशाङ्कुशधराय नमः ||
44] Om Chandhaaya Namah || ॐ चण्डाय नमः ||
45] Om Gunathitaaya Namah || ॐ गुणातीताय नमः ||
46] Om Niranjanaaya Namah || ॐ निरञ्जनाय नमः ||
47] Om Akalmashaaya Namah || ॐ अकल्मषाय नमः ||
48] Om Swayamsiddhaaya Namah || ॐ स्वयंसिद्धाय नमः ||
49] Om Siddharchitapadhambujaaya Namah || ॐ सिद्धार्चितपदाम्बुजाय नमः ||
50] Om Bijapuraphalasakthaaya Namah || ॐ बीजापुरफलासक्ताय नमः ||

51] Om Varadhaaya Namah || ॐ वरदाय नमः ||
52] Om Shashwataaya Namah || ॐ शाश्वताय नमः ||
53] Om Krithine Namah || ॐ कृतिने नमः ||
54] Om Vidhwatpriyaaya Namah || ॐ विद्वत्प्रियाय नमः ||
55] Om Vithabhayaaya Namah || ॐ वीतभयाय नमः ||
56] Om Gadhine Namah || ॐ गदिने नमः ||
57] Om Chakrine Namah || ॐ चक्रिणे नमः ||
58] Om Ikshuchapadhrute Namah || ॐ इक्षुचापधृते नमः ||
59] Om Shridaaya Namah || ॐ श्रीदाय नमः ||
60] Om Ajaya Namah || ॐ अजाय नमः ||

61] Om Utphalakaraaya Namah || ॐ उत्फलकराय नमः ||
62] Om Shripataye Namah || ॐ श्रीपतये नमः ||
63] Om Stuthi-Harshitaaya Namah || ॐ स्तुति-हर्षिताय नमः ||
64] Om Kuladri-Bhrite Namah || ॐ कुलाद्रि-भ्रिते नमः ||
65] Om Jatilaaya Namah || ॐ जटिलाय नमः ||
66] Om Kali-Kalmashanashanaaya Namah || ॐ कलि कल्मष नाशनाय नमः ||
67] Om Chandrachudamanaye Namah || ॐ चन्द्रचूड़मानये नमः ||
68] Om Kantaaya Namah || ॐ कांताय नमः ||
69] Om Papahaarine Namah || ॐ पापहारिणे नमः ||
70] Om Sama-Hithaaya Namah || (ॐ समा-हिताय नमः ||

71] Om Aashritaaya Namah || ॐ आश्रिताय नमः ||
72] Om Shrikaraaya Namah || ॐ श्रीकराय नमः ||
73] Om Sowmyaaya Namah || ॐ सौम्याय नमः ||
74] Om Bhaktavamchita-Dayakaaya Namah || ॐ भक्तवान्च्छित-दायकाय नमः ||
75] Om Shantaaya Namah || ॐ शांताय नमः ||
76] Om Kaivalya-Sukhadaaya Namah || ॐ कैवल्य-सुखदाय नमः ||
77] Om Sachidanandavigrahaaya Namah || ॐ सच्चिदानन्दविग्रहाय नमः ||
78] Om Jnanine Namah || ॐ ज्ञानिने नमः ||
79] Om Dayayuthaaya Namah || ॐ दयायुताय नमः ||
80] Om Dandhaaya Namah || ॐ दण्डाय नमः ||

81] Om Brahma-Dveshavivarjitaaya Namah || ॐ ब्रह्मद्वेषविवर्जिताय नमः ||
82] Om Pramatta-Daityabhayadaaya Namah || ॐ प्रमत्त-दैत्याभयदाय नमः ||
83] Om Shrikanthaaya Namah || ॐ श्रीकांताय नमः ||
84] Om Vibudheshwaraaya Namah || ॐ विबुढ़ेश्वराय नमः ||
85] Om Ramarchitaaya Namah || ॐ रामार्चिताय नमः ||
86] Om Vidhaye Namah || ॐ विधाये नमः ||
87] Om Nagaraja-Yagyno-Pavitavaathe Namah || ॐ नागराज- यज्ञिनो-पवितवाते नमः ||
88] Om Sthulakanthaaya Namah || ॐ स्थूलकान्ताय नमः ||
89] Om Swayam-Kartre Namah || ॐ स्वयं-कर्त्रे नमः ||
90] Om Sama-Ghosha-Priyaaya Namah || ॐ सम-घोष-प्रियाय नमः ||

91] Om Parasmai Namah || ॐ परस्मै नमः ||
92] Om Sthulatundhaaya Namah || ॐ स्थूल तुण्डाय नमः ||
93] Om Agranyaaya Namah || ॐ अग्रण्याय नमः ||
94] Om Dhiraaya Namah || ॐ धीराय नमः ||
95] Om Vagishaaya Namah || ॐ वागीशाय नमः ||
96] Om Siddhidhayakaaya Namah || ॐ सिद्धिदायकाय नमः ||
97] Om Dhurva-Bilwa-Priyaaya-Namah (ॐ दूर्वा-बिल्व-प्रियाय नमः ||
98] Om Avyaktamurthaaye Namah || ॐ अव्यक्तमूर्ताये नमः ||
99] Om Adbhuta-Murthi-Mathe-Namah || ॐ अद्भुत-मर्तिमते नमः ||
100] Om Shailendhra-Tanu-Jotsanga-Khelanotsuka- Manasaaya Namah || ॐ शैलेन्द्रतनु-जोत्सन्ग-खेलनोत्सुक-मनसाय नमः ||

101] Om Swalavanya-Sudha-Sarajitha-Manmatha-Vigrahaaya Namah || ॐ स्वलावण्य-सुधा-सर्जित-मन्मथ-विग्रहाय नमः ||
102] Om Samastha-Jagada-Dharaaya Namah || ॐ समस्त-जगत्धराय नमः ||
103] Om Mayine Namah || ॐ मायिने नमः ||
104] Om Mushika-Vahanaaya Namah || ॐ मूषक-वाहनाय नमः ||
105] Om Hrishtaaya Namah || ॐ हृष्टाय नमः ||
106] Om Tushtaaya Namah || ॐ तुष्टाय नमः ||
107] Om Prasannatmane Namah || ॐ प्रसन्नात्मने नमः ||
108] Om Sarva-Siddhi-Pradhayakaaya Namah (ॐ सर्व-सिद्धि-प्रदायकाय नमः ||

Comments

Popular posts from this blog

तुरंत काम करने वाले काली माता और हनुमानजी के महाशक्तिशाली शत्रु नाशक मंत्र

इस आर्टिकल में सबसे असरदार और तुरंत काम करने वाले काली माता और हनुमानजी के शत्रु नाशक मंत्रों की जानकारी दी गयी है। इन महाशक्तिशाली शत्रु को नष्ट करने वाले मंत्रों से किसी भी शत्रु का नाश कीया जा सकता है।

पानी से तुरंत महाशक्तिशाली वशीकरण करने का मंत्र

इस आर्टिकल में तुरंत काम करने वाले एक 3 शब्दों के महा शक्तिशाली और सटीक पानी या जल से वशीकरण करने के मंत्र की जानकारी दी गयी है।

किसी भी स्त्री या पुरुष के महा वशीकरण के लिए अद्भुत श्री कृष्ण मंत्र

इस पोस्ट में भगवान श्री कृष्ण की कृपा और आशीर्वाद से किसी भी स्त्री या पुरुष या सर्व लोगों का महावशीकरण करने के एक तुरंत काम करने वाले अद्भुत गायत्री मंत्र के बारे में बताया है।

लाख कोशिश करने के बाद भी सफलता नहीं मिल रही है तो इस गणेश मंत्र को बोलें

लाख कोशिश करने के बाद भी किसी भी काम, कार्य या हेतु, जैसे कि नई नौकरी-धंधा पाने की कोशिश, प्यार-शादी करने के प्रयास, नया मकान खरीदने की कोशिश और अन्य कामों और मनोकामना पूरी करने में यश नहीं मिल रहा है तो इस श्री गणेश जी के सर्व कार्य सिद्धि मंत्र को बोलने से यश मिलने की संभावना बढ़ जाती है.

शत्रु को नष्ट करने के और धन पाने के सिद्ध श्री राम मंत्र

श्री रामचरितमानस में वर्णित चौपाइयों पर आधारित शत्रु नाशक, दुश्मन को दोस्त बनाने के और धन-दौलत और हर प्रकार की संपत्ति पाने के ३ अत्यंत शक्तिशाली और शीघ्र फलदायी मंत्रों की जानकारी इस आर्टिकल में दी गई है।

सर्व भय, रोग, दुख-दर्द को तुरंत नष्ट करने वाला चमत्कारी श्री हनुमानजी का महामंत्र उपाय

भय, रोग, दुख-दर्द का तुरंत नाश करने वाला अत्यंत चमत्कारी और शक्तिशाली श्री हनुमानजी का महामंत्र उपाय। यह जटिल से जटिल रोग ठीक करने वाला अद्भुत  रोग नाशक मंत्र हैं।

तुरंत काम करने वाला अद्भुत मनोकामना पूर्ति या अभीष्ट वस्तु प्राप्ति मंत्र उपाय

इस पोस्ट में मैंने एक अत्यंत अद्भुत और चमत्कारी जैन धर्मिय मंत्र उपाय के बारे में बताया है जिसका प्रयोग करके किसी काम या कार्य में यश और सफलता प्राप्त की जा सकती है, किसी भी इच्छा, मनोरथ या मनोकामना की पूर्ति की जा सकती है या किसी भी अभीष्ट या वांछित वस्तु को प्राप्त किया जा सकता है।

किसी का भी तुरंत प्रचंड करने वाले श्री कृष्ण वशीकरण बीज मंत्र

इस आर्टिकल में दो महाशक्तिशाली श्री कृष्ण वशीकरण बीज मंत्रों की जानकारी दी गयी है जो किसी भी मनचाहे व्यक्ति का या सर्व लोगों का सटीक वशीकरण करके प्रेम-विवाह, अरेंज मैरिज, प्यार-मोहब्बत में तुरंत सफलता देते है।

बरगद के पेड़ के पत्ते के चमत्कारी उपाय

बरगद के पेड़ के पत्ते से किसी भी प्रकार की इच्छा या मनोकामना पूरी करने के और धन-दौलत पाने के 2 चमत्कारी सरल और आसान उपायों के बारे में इस आर्टिक्ल में जानकारी दी गयी है। इन घरेलू उपायों को करने के लिए ज्यादा से ज्यादा 5-10 मिनट लगते है। और यह इतने सरल है की इनका प्रयोग कोई भी व्यक्ति बिना परेशानी से कर सकता है।

चमत्कारी बीज मंत्र और उनका जाप करने के फायदे

देवी देवताओं के १४ चमत्कारी और महा शक्तिशाली देवी देवताओं के बीज मंत्रों के रहस्य लाभ और फायदे इस पोस्ट में बताई गयी है. इन बीज मंत्रों का जाप या रोज स्मरण करने से आम इंसान, बच्चे और साधकों को लाभ हो सकता है.